Sprzet agd do kuchni ceny

Prowadząc restaurację kuchnia winna być zaopatrzona w niezliczoną liczbę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy choć w wielkiej liczbie od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż istnieje czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt różnego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Przydaje się też głównie w średnich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

program do fakturowaniaERP nie dla małej firmy? Obalamy mity!

Taka szatkownica jest niezmiernie wytrzymałym sprzętem o doskonałej wartości, która przedstawia się te prostą obsługą. Sprzęt ten kumuluje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Niezwykle znaczącą akcją są noże stworzone ze stali nierdzewnej, które mogą proponować przez długi odcinek czasu. Szatkownica prawdopodobnie stanowić zaopatrzona na życzenie w różne kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można też zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na rodzaj cięcia - potrafią obecne żyć małe kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.