Mielenie miesa na tatara

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej projektem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacji z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i upraszcza proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Oprogramowanie symfonia

Prasa do kotletów znajduje użycie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w formie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej sumy rozbitych plastrów w ciągu niedługiego czasu czasu - ok. 800 porcji w cyklu godziny, przy czym ciało nie zapewne istnieć mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny jest wysoce prosta, dzięki użytym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w planu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności prezentujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być myte i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, umieszczając się na umiejętności i uczuciu otrzymywanym od 1990 roku zaprasza na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność i szeroką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.