Jedzenie bydgoszcz

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię pewnego sposobie informację dla mojej dziewczyny. W porządkach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w otoczeniu wina i świeczek zapachowych ze wielkiego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo kosztowne danie, ale same trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba móc dobrze usmażyć, aby wydobyć z nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest trochę mierny. W prawdzie mógłbym powiedzieć, że początkujący, gdyż więc stanowiło niemal prawdy. Odnalazł w internecie przepis na te sandżaki. Nie był problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było zapisane po angielsku! No, lecz nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i spadamy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której pewnie nie mam). Postanowiłem, że dam te małże w towarzystwie warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Poruszał się stresować, bo czasu było coraz mniej a ja byłem dobrze w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na domowy palec... No, ale jako prawdziwy gość nie dałem za wygraną. Zajrzał na plan - szatkownica do warzyw. Więc stanowił rzeczywiście strzał w dziesiątkę. Nie zupełnie, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to nadal nie musiałem bać się o proste istnienie przy zastosowaniu szatkownicy. Gdy to suma było szybko gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie oczywiście gdy na obrazie ze perspektywy internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i wylałem go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser miałem wypracowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to dokonać dzień wcześniej, skoro nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te kilka chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zaczęta i duża podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.