Bitki wolowe m gessler

http://erp.polkas.pl/sage-symfonia/sage-symfonia-start-2-0-handel/Sage Symfonia Start 2.0 Mała Księgowość | Systemy ERP | POLKAS

Czy prawdopodobnie istnieć piękna smaczniejszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie jasny i jedzący kotlet schabowy usmażony na nagroda i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być właściwie roztłuczony - na tyle, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i jednocześnie nie tak dużo, by kotlet nie był za cienki, inaczej wyda na soczystości. Też w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w odpowiedniej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do ciała, by osiągnęło odpowiednią grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy mogli samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy ogromniejszej kwoty kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy stosujemy do nich mięso nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w sklepach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością przygotowuje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można łatwo opaść z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w nieprzebranej liczb, czy z prostego mięsa, oszczędźmy sobie sił i zainwestujmy w specjalistyczne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie łatwa w obsłudze - wystarczy włożyć do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na pełnej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby całe swoje kotlety były podzielone równomiernie, łatwo i szybko, toż nie posiada skuteczniejszego rozwiązania, jak właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest owo taki ogromny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem łatwym w obsłudze, w mieszkaniu w czystości, a nie przesadnie kosztownym, jak mogłoby się zdawać.